چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۰
برنامه های سی و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن تشریح شد

حوزه/ سرپرست معاونت قرآن و عترت با اشاره به اینکه درصدد هستیم که در نمایشگاه امسال ویژه‌تر به مفاهیم قرآنی به خصوص‌ برای کودکان و نوجوانان بپردازیم گفت: نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم امسال از یک فروردین تا ۱۴ فرودین ماه از ساعت ۱۷ تا ۳۰ دقیقه بامداد با حضور ۴۵ موسسه قرآنی و ۲۴ نهاد حاکمیتی و دولتی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران به نقل از ستاد خبری دبیرخانه دائمی نمایشگاه های قرآنی جمهوری اسلامی ایران معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شبیر فیروزیان سرپرست قرآن و عترت در نشست تشریح برنامه‌های سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با بیان اینکه این نمایشگاه نشانه اهتمام جمهوری اسلامی به امر قرآن است و سبب می‌شود مردم با مفاهیم قرآن انس بگیرند و به گفته رهبری امر قرآن کاری راهبردی است. نمایشگاه بین‌المللی قرآن پدیده متنوعی است که تلفیقی است از محتواهای فاخر و قالب های هنری جذاب و این اگر با هم هم افزایی کنند و عوامل اخلاص داشته باشند امری جریان ساز شده و در قلوب مردم اثر می‌کند.

وی گفت: برنامه‌های ملی در امر قرآن مثل مسابقات بین‌المللی و کشوری قرآن برنامه محفل، نمایشگاه قرآن، طرح‌هایی مثل مستورا این نوید را به ما می‌دهد که امر قرآن در کشور رو به رشد است. نمایشگاه قرآن مانند خود قرآن هُدیً لِلنَّاسِ‌ است و ما هم به آن ملتزم هستیم و نمایشگاه پذیرای همه سلیقه‌های درون جمهوری اسلامی است. از طرفی بی‌تفاوت به رویدادهای جهان نیست و کلیت نمایشگاه قرآن مصداق بارز جهاد تبیین است.

نشست خبری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن با اصحاب رسانه

سرپرست معاونت قرآن و عترت با بیان اینکه همزمانی بهار طبیعت با بهار قرآن برای ما امید بخش است و این همزمانی نوید بخش است که مردم سال قرآنی خوبی داشته باشند خاطرنشان کرد: نوروز پدیده خانواده محور است ماه رمضان هم خانواده محور است نمایشگاه هم خانواده محور است. دو جلسه شورای سیاستگذاری برگزار شد و جلسات متعدد محتوایی برای بخش‌های مختلف برگزار شد.

فیروزیان در ادامه با اشاره به زمان و ساعت برگزاری نمایشگاه گفت: نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم امسال از یک فرودین تا ۱۴ فرودین ماه از ساعت ۱۷ تا ۳۰ دقیقه بامداد با حضور ۴۵ موسسه قرآنی و ۲۴ نهاد حاکمیتی و دولتی برگزار می‌شود. بخش بین‌الملل از یکم تا هشتم فعالیت دارد در صدد هستیم در نمایشگاه امسال با ابزارهای هنری و فرهنگی و نمایشی مفاهیم قرآنی را برای جامعه عرضه کنیم.

وی با اشاره به بخش‌های مختلف نمایشگاه گفت: یکی از محوری ما در این دوره از نمایشگاه داریم بخش کودک و نوجوان است ما معتقدیم که هزینه در راستای کودکان یک امر راهبردی است و سرمایه‌گذاری در این عرصه هزینه نیست بلکه فایده است همچنین بخش نوجوان جز امور راهبردی ما است و معتقدیم کودک و نوجوان با هنر و نمایش و بازی مفاهیم را می‌توان به کودکان القا کرد و ما در نمایشگاه سعی داریم با اینها مفاهیم را القا کنیم.

سرپرست معاونت قران و عترت تاکید کرد: یکی دیگر از بخش‌های نمایشگاه هوش مصنوعی و مباحث دانش بنیان است این موضوع یکی از مباحث مهم روز دنیا است که ما هم به این موضوع اهتمام ویژه داشته‌ایم. در این دوره از نمایشگاه ۴۵ موسسه مردمی قرآنی و ۲۴ نهاد حاکمیتی و دولتی که فعالیت قرانی دارند حضور دارند. در بخش بین‌الملل، امسال این بخش پررونق‌تر از قبل است در حدود ۲۵ کشور دعوت شده‌اند و کارهای هنری و مکتوب خود را عرضه می‌کنند. نشست‌های قرآنی با حضور پنج وزیر از کشورهای اسلامی برگزار می‌شود؛ بخش مقاومت غزه و فلسطین در بخش بین‌الملل بسیار مورد توجه است و به مباحث شناختی طوفانی الاقصی و صهیونیست شناسی توجه ویژه داریم.

نشست خبری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن با اصحاب رسانه

وی افزود: مسئله حکمرانی قرآنی که در معاونت قرآن جلسات متعددی داشت در نمایشگاه قرآن اسناد سیاست پژوهشی آن را ارایه می‌دهیم. ما معتقدیم مسئله قرآن درحکمرانی قرآنی باید ترویج پیدا کند و قرآن فقط برای مناسبات لفظی نیست حفظ و تجوید مهم است اما مفاهیم قرآنی در امر نظام سازی و دولت‌سازی باید مورد توجه قرار گیرد و معاونت قرآن و عترت بر روی این نکته تاکید دارد. امسال همچون سال‌های گذشته افطاری ساده را داریم و امسال سفره‌های افطار پهن می‌کنیم تا خانواده‌ها گرد هم جمع شوند و مردم با نشاط بر سر سفره افطاری باشند و به مسئله خانواده پرداخته شود. بخش محتوایی دیگر ما بخش نهج البلاغه است و بخش محتوایی و نشست‌های خوبی داریم عدالت خواهی حکمرانی را داریم بحث دعا که قرآن ساعد است را داریم بخش دیگر مشاوره و پژوهش قرآنی امسال در یک بسته این موضوع را داریم مردم باید بتوانند مسایل زندگی را با راهبردهای قرانی حل کنند و این بخشی که مغفول مانده است پژوهش‌های قرآنی را هم در این بخش از نمایشگاه داریم.

وی گفت: در حدود ۱۶۰ ناشر اعلام آمادگی کرده‌اند که کتب دینی و قرآنی خود را عرضه می‌کنند. از خانوادهایی که جلسات خانگی قرآن دارند دعوت شده که در این نمایشگاه جلسات خود را برگزار کنند. بخش هنرهای دینی، محافل و مراسمات خانوادگی نشست‌های محتوایی را نیز در این دوره از نمایشگاه داریم. بحث پوشش ایرانی و اسلامی یکی دیگر از بخش‌های نمایشگاه است و در حدود ۲۰۵ عرضه کنند پوشش‌های اسلامی برای حضور اعلام امادگی کرده‌اند.

نشست خبری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن با اصحاب رسانه

سرپرست معاونت قرآن و عترت با اشاره به مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم گفت: این مراسم با حضور رئیس جمهور برگزار می‌شود که از ۱۰ تا ۱۴ خادم قرآنی تجلیل می‌شود. بخش زن و خانواده، ازدواج آسان، ترجمه قرآن کریم، طرح قرآنی بشرا که ۱۴ هزار مربی قرآنی در این طرح تربیت شده است، همچنین حفظ آسان قران کریم را نیز در این دوره نمایشگاه داریم.

وی با اشاره به شعار نمایشگاه گفت: شعار امسال نمایشگاه همچون سال گذشته «می‌خوانمت» است دلیل انتخاب مجدد این شعار این است که مورد استقبال مردم به خصوص جوانان قرار گرفت. باید بدانیم که قرآن هم با خواندن شروع شد خواندن قرآن یکی از مضامین اصلی قرآن است. یکی از دلایل مقاومت مردم غزه انس این مردم با قرآن است و این قدرت نرم قرآنی که پشتوانه استقامت آنها است و باعث ایستادگی مردم فلسطین شده است و ملتی که با قرآن انس داشته باشد روحیه مقاومت در آنها شکل می‌گیرد ما معتقدیم که شعارها باید تکرار شود تا جریان ساز شوند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha